София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Лекар от пловдивската болница: Не се фокусирайте върху 40-те минути. Случаят е нещастно съвпадение на факти

В социалните мрежи се разпространи клип на двама тежко болници пациенти, чакащи на стълбите на входа

8 месецаЕвроком 294

В един малък период на адаптация може да възникне логистично разминаване. Няма практика пациенти да бъдат върнати. Клиниката е почти пълна, има само 1 свободно легло. Това е нещастен случай, защото съм снел обяснение от персонала. Всеки е работил с тежко болни на първи и втори етаж. Къде точно се е скъсала връзката не мога да отговоря. Всяко нещо учи и се надяваме да направим по-добра организация. Това коментира началникът на отделението по токсикология, което е преобразувано в COVID отделение, в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив проф. д-р Янко Илиев.

Припомняме, че пациенти от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив са починали, след като са оставени на стълбите на болнично заведение с кислородни маски при прехвърляне между отделения.

"Аз наричам случая като нещастно съвпадение на факти. 98% от организацията е направена. Какво да направя в случая когато хората напускат и няма кадри. Основен проблем е липсата на кадри, както и страх от патология. Не фокусирайте точно 40 минути. Лекарите и сестрите са работили за други болни, те не са работили санитари. Лекарите и сестрите, не са работили санитари, а санитарите са помогнали. Клиниката по токсикология беше подсигурена експресно с кислород. Кислородни бутилки е имало и в линейката", допълни той.