София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЛИПСА НА ПАРКИНГИ: В Пловдив няма къде да държат отнетите от пияни водачи автомобили

За последните 6 месеца, от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила

1 месецОбщество 2 Марияна Стойчева

Заради липса на паргинги полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили. Капацитетът на паркингите е запълнен бързо след промените в закона, според които се изземват колите на пияни и дрогирани шофьори. 

За последните 6 месеца, от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила. За голяма част от тях вече има окончателно решение на съда, че се изземват в полза на държавата, но стоят в районните управления или на паркинга на "Пътна полиция".

От НАП обясниха, че до края на февруари, при тях са постъпили съдебни актове за изпълнение за 151 коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. 48 обаче са в съсобственост и процедурата за продажбата им се удължава. Други 69 са с наложена от МВР забрана за нова регистрация за период до 1 година и преди изтичането на този срок те не могат да бъдат продавани.

Само 6 коли са готови за включване в търг, който ще се проведе на 20 март. Той ще е трети подред, заради липса на кандидат – купувачи. Теренът, който се намира точно срещу КАТ-Пловдив, също ще бъде превърнат в паркинг за конфискувани автомобили.