София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Лорер: Наблюдаваме някакви вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ

Според него драмата около служебния министър трябва изцяло да бъде обърната към ГЕРБ и президента

21 дниПолитика 8 Иванина Игнатова

"С известен хумор бих казал, че наблюдаваме някакви вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ. Служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ, председателят на ГЕРБ му предложи заместник-председател от ГЕРБ за външен министър, той го предложи на президента" . 

Така депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер коментира ситуацията с евентуалната смяна на външния министър Стефан Димитров с депутата и зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. И припомни, че не парламентът, а президентът назначава служебното правителство.

"Това не означава, че служебният кабинет трябва да бъде изцяло политически безотговорен. Напротив. Тъй като новият служебен премиер е политически отговорно лице, беше отговорно той да сформира своя кабинет с известно политическо съгласие от политическите сили. Нас от "Продължаваме промяната" никой за нищо в този служебен кабинет не ни е питал и хора от ПП там няма. Така че драмата около служебния министър трябва изцяло да бъде обърната към ГЕРБ и президента", посочи Лорер.

Той не коментира номинацията на Митов, а само призова партиите да не си говорят през брифинги.

"Прокуратурата, за съжаление, продължава да работи като предизборна платформа. Тя се активизира, когато има избори у нас. Целта е българските граждани да бъдат шокирани и отказани да гласуват. На това трябва категорично да се противопоставим", каза той по повод повдигнатите обвинения на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Снимка: БГНЕС