София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Лукашенко нарече действията на Запада „опит да се достигне до Русия”

"Не можем да станем Украйна. Не можем да се борим срещу Русия”
17 сПолитика 211

Като „опит да се достигне Русия и да се отстрани конкурент в лицето на Беларус“ определи Александър Лукашенко недружелюбните действия от страна на Запада. Президентът на Република Беларус заяви товапо време на разговор в Брест със служители на предприятието "Гранит", информира БелТА.

"Не можем да станем Украйна. Не можем да се борим срещу Русия, руския народ. Това са нашите хора. Ето защо това преобръщане е в ход", обясни държавният глава настоящата ситуация и призова всички да "се съберат и да застанат един до друг."

"Светът се сви през миналата година на фона на covid, няма достатъчно място за всички. Следователно трябва да оцелеем, независимо от цената." Що се отнася до правителството и президента, увери Лукашенко, няма нужда да се притеснявате: „ние ще си свършим работата“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!