София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Магаренце, отгледано от кучета, си мисли и се държи като кученце (ВИДЕО)

На животните е осигурено пасище от 100 дка земя
38 сЛюбопитно 2259

23 магарета са спасени за няколко от неправителствената организация Lucky Hunt, чиято мисия е да оказва помощ и да намира дом на улични животни. Това разказа за Радио „Фокус“ Елена Каравасилева, юрисконсулт на фондацията. Тя посочи, че основателката на фондация Светлана Хънт обича изключително много магаренцата и именно това е причината младата жена да основе специално, защитено място където животните да живеят на спокойствие и да не бъдат експлоатирани от собствениците си.

„Имаше период, в който ѝ се обаждаха роми и я заплашваха, че са сложили нож на магарето, а ако не плати ще го заколят. И така с времето се сдобихме с 23 магаренца, които сега живеят спокойно, без да бъдат тормозени и най-вече заплашвани, че ще бъдат убити. За щастие мисля, че спасихме голяма част от заплашените магарета и вече тези заплахи са в миналото“, обясни Елена Каравасилева.

На животните е осигурено пасище от 100 дка земя, обор и храна, а мястото е оградено, така че да се гарантира безопасността на магаретата. Някои от тях са починали от старост, а други все още си живеят там.

Едно от спасените магарета, дори ражда. Животното обаче отказва да кърми малкото и то бива отгледано от хората и кучетата.

„Малкият Моко сега мисли, че е куче, защото той всъщност, откакто се е родил живее с четириногите си приятели. Сега се опитваме да го научим, че не е куче, а магаренце, макар че той се държи точно като куче“, обясни Елена Каравасилева.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!