София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мая Манолова седна в инвалидна количка, изрази подкрепа към хората с увреждане

В инициативата се включиха е други кандидати за кметове

Мая Манолова седна в инвалидна количка, изрази подкрепа към хората с увреждане

В инициативата се включиха е други кандидати за кметове

8 месецаПолитика 65 Боряна Райчева


Знам колко враждебна е средата в София към хората с увреждания, как изглеждат социалните служби, колко са достъпни улиците и тротоарите, които доста често липсват, както и проблемите, които имат с градския транспорт. Това заяви пред журналисти пред Съдебната палата кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова, която се срещна с граждани в неравностойно поведение.

Манолова седна в инвалидна количка, за да изрази съпричастността си към хората с увреждания и да демонстрира колко трудно е тяхното придвижване из града.

,,С майките на деца с увреждания през миналата година постигнахме успех – започнахме заедно реформата в политиките за хората с увреждания, но това е само началото. Реално за средата не сме направили нищо, защото и Националният фонд, който трябваше да бъде създаден, чрез който трябваше да се осигури достъпна среда и в частните сгради, все още не функционира. Има още много какво да се направи. През времето, в което бях омбудсман и сега като кандидат за кмет си давам сметка, че това зависи от сърцата на хората, които са в Общината – какво ще направят за хората с увреждания и как ще направят средата по-достъпна. Мисля си, че това е в нашите ръце'', сподели Мая Манолова.

В инициативата, организирана от Общност Мостове и Национална гражданска инициатива "Системата ни убива всички", се включиха и кандидат-кметът на Демократична България арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев от спаси София.