София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мая Манолова: Видяхме страха в очите на хората

„Едноличната власт за малко да бъде победена“, заяви тя
пропускане

Мая Манолова: Видяхме страха в очите на хората

„Едноличната власт за малко да бъде победена“, заяви тя

6 месецаПолитика 18 Боряна Райчева


Мая Манолова сподели тази сутрин равносметката си за изминалите избори. Основният извод, който тя и нейният екип са направили, е, че едноличната власт може да бъде победена.

„Едноличната власт за малко да бъде победена. Тя може да бъде победена чрез обединение на гражданите – обединение на леви и десни, на безпартийни, на хора, които отстояват ценностите на демокрацията“, обясни Манолова.

Тя нейни думи властта се е опитала на всяка цена да задържи привилегиите си.

„Видяхме, образно казано, страхът в очите на властта. Властта се уплаши, че може да загуби София и България. Към мен и моя екип имаше натиск, репресии, обиди. Нарекоха ме „башибозук“. Бивш министър на културата ме нарече така. Това е страх от обединението на гражданите“, каза още гражданският кандидат за столичен градоначалник.

Манолова подчерта, че енергията и желанието на гражданите за промяна не могат да бъдат елиминирани по никакъв начин и режимът на статуквото неминуемо ще бъде победен.

„Имаме 14 класьора с безобразни изборни манипулации. Самият факт, че ми задавате въпроса дали вярвам, че изборите ще бъдат касирани, говори за вярата ви в съдебната система. Безобразията са брутални. Има огромно разминаване в протоколите на секционните избирателни комисии. В 60% от протоколите са правени корекции, преди да бъдат качени на сайта на ОИК. Твърдя, че това е в нарушение на правилата.“, допълни тя.