София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Македонска медия: След "Исус" и македонското слънце било българско

Слънцето с шестнадесетте лъча, Слънцето на Кутълс или Слънцето на Вергина
25 сОбщество 394

Слънцето с шестнадесетте лъча, Слънцето на Кутълс или Слънцето на Вергина, което Македония трябва да изстърже и изтрие дори от шахтите, съгласно Преспанското споразумение, се рекламира в източната съседка като съкровище от България, възмущават се в Северна Македония.

Повод за негодуванието на автора от Infomax.mk e съобщение на BTV за документален филм, озаглавен "Съкровищата на България".

This image has an empty alt attribute; its file name is sonce-vergina-bugarija-480x248-1.png

В краткото видео можете да видите шестнадесетметровото издълбано слънце или Слънцето на Вергина, вероятно на тавана на един от българските манастири, пишат от северномакедонското издание.

Очевидно един от символите на световното културно наследство за България не е атака срещу древногръцката култура, което не се отнася за Македония, пише авторът. По-рано в българските печатни медии беше публикувано скандално заглавие, в което се казва, че Исус Христос е българин, припомнят от

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!