София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Мангъров: Шансът да се заразиш с COVID-19 е равен на този да спечелиш 1 млн. от лотарията

Според него трябва да възстановим нормалния си ритъм на живот
27 мОбщество 21323

Доц. Атанас Мангъров коментира, че шансът да се заразиш с коронавирус е равен на този, търкайки билетче от лотарията да спечелиш 1 милион лева. Процентът е много малък, но е по-добре да се ваксинира, допълни той. 

Доц. Мангъров отбеляза, че два пъти си е правил тестове за COVID с отрицателен резултат, както и липса антитела. Той е категоричен, че не иска да си прави повече тестове, тъй като се страхува, че ако е положителен ще го затворят. 

По думите му учебната година трябва да започне нормално, да престанем да се страхуваме и да възстановим нормалния си ритъм на живот. Болните трябва да имат възможност да бъдат лекувани по най-добрия начин. Всички останали трябва да живеят нормално, да ходят на училище, на работа, да ходят на почивка и на море. Също така според изчисления между 5 и 10 години ще отнеме на заразата да премине през цялото население в страната. 

Според него би било много трудно прав и здрав човек да почине от вируса.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!