София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Манол Глишев: Разбира се, че Македония трябва да е в семейството на европейските страни!

Активистът е на мнение, че българските власти са допуснали национално предателство
20 сVox Populi 703

Гражданският активист Манол Глишев изрази позиция относно налагането на вето от страна на българското правителство за кандидатстването за членство на Северна Македония в ЕС. Той остро осъди позицията на България и подкрепи желанието на Северна Македония да върви по свой път. Ето какво написа Глишев:
 
"Преди около два часа излезе новината, че България официално е наложила вето на кандидатурата на Македония за влизане в Европейския съюз.
Като българин с частично македонски произход и като европеец страшно се срамувам от това престъпно решение на нашето непоносимо правителство. Това е последният шамар върху унизеното ни национално достойнство.
 
България все едно взе решение да не допусне в Европейския съюз една своя област. Моля за прошка всички свои приятели и роднини от Македония. Това жалко поведение на ченгетата от ДС не отразява чувствата на най-добрата част от българския народ. А самодоволните глупаци, които ще злорадстват и ще се правят на велики анализатори, заслужават само презрение.
 
Българските власти допуснаха национално предателство. На първо място те предадоха и честта, и интересите на самата България. Тук вече не говорим за некадърност, нито дори за корупция. Това е съзнателно злонамерено поведение в полза на външна сила, което трябва жестоко да се накаже. Така, както Тодор Александров и Ванче Михайлов наказваха предателствата.
 
През 2020 българската държава извърши две фатални престъпления: допусна, всъщност всеки ден допуска смъртта на български граждани поради пълно съсипване на здравеопазването; и предаде нашите кръвни братя, македонците, от които ние по-близки нямаме. С тези две престъпления Борисов се изравни едновременно с двамата диктатори и най-големи исторически врагове на българската нация - Тодор Живков, който в 1986 си премълчава за Чернобил, обричайки с това поколения българи на ракови заболявания; и Георги Димитров, който в 1948 г. принудително кара жителите на Пиринския край да се преброят като македонци, а не като българи. Проклятието е твърде слаба реакция за чудовищната измяна към Родината, извършвана всеки ден от това самозабравило се нищожество.
 
Разбира се, че Македония трябва да е в семейството на европейските страни!
И разбира се, че това нищожно руско мекере Борисов трябва най-малкото да изгние в затвора. Или по-добре да го изпие месечината, по македонски казано.
Когато и да избухне истинско въстание срещу тази скапана власт, все ще е късно.
Това, ако трябва, ще го подпиша и пред лицата на гнусните прокурори на този антибългарски режим."