София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Манолова: Няма как да сме доволни от това правителство, което загърби всичките си обещания (ВИДЕО)

„Едно правителство на богатите приятели се смени с друго правителство на богатите приятели, на комисионерите и посредниците, а сметката я плащат българските граждани“, заяви тя
2 мПолитика 203 Христина Владимирова

„Няма как да сме доволни от това правителство, което загърби всичките си обещания“, каза Мая Манолова. 

„Според мен никой разумен човек не иска избори сега – на фона на социалната, икономическата и инфлационната криза, да се добави и политическа криза. Но управляващите сами я предизвикват с тоталната си безпомощност да решат даже един проблем на българските граждани и с отказа да приключат с модела на Бойко Борисов и на ГЕРБ“, заяви тя. 

„Реално ние виждаме, че приятелите на Борисов сега са заменени от комисионери и посредници, които печелят и от скъпия ток, и от скъпия газ, и от износа на оръжие. Сега ще ги видим при сделките със зърното, които предстои да се случат през следващите седмици“, категорична е Манолова. 

„Едно правителство на богатите приятели се смени с друго правителство на богатите приятели, на комисионерите и посредниците, а сметката я плащат българските граждани“, каза лидерът на „Изправи се, България“.  

„Особено брутална е далаверата с природния газ. Продължават да се хлавят, че са решили въпроса със зависимостта от руския газ, но реално ние и в момента получаваме 100% руски газ, само че с 30% по-скъп, т.е. комисионерите и посредниците, които са близки до това правителство печелят 30% отгоре за сметка на българските граждани“, заяви Манолова. 

Според нея правителството ще се самосвали с нежеланието си да подкрепи бълграските домакинства и да предприемат истински ефективни мерки – социални, икономически „и в някоя от поредните си разправии за постове, за места в комисии, за регулатори и за уреждане на комисионни и на посредници“. 

Мая Манолова коментира социологическите проучвания, свързани с партиите, които при едни евентуални избори биха влезли в парламента. „Както бяха сервилни към предишната власт, така сега са толерантни към новата власт. Нещата са такива, каквито са“, каза лидерът на „Изправи се, България“. Тя смята, че „за социологиите нищо не се е променило“. 

„В момента няма предизборна ситуация. Когато дойде време за избори „Изправи се, България“ ще участва в рамките на голяма социална платформа, така че тогава ще видим как ще изглеждат резултатите в предизобрата ситуация“, каза Манолова. 

„Изправи се, България“ е партията, която надгради гражданската платформа „Изправи се, бг“. Ние в момента сме част от една социална формация, в която участват други социални организации, с които в неделя ще бъде поредното ни събитие на тема антиинфлационни мерки“. На следващите избори ще се явим във формат голяма социална платформа“, отново подчерта тя. 

„Изправи се, бг“ е стояла на страната на обикновените хора и както виждате, дори и другите партии да имат юридически екипи, ние сме единствените, които сме завели дела в подкрепа на възрастните хора, подкрепяме земеделските производители, самотните майки, хората, които страдат от дълговото робство, от колекторските фирми и от банките. Ние стоим зад работещите хора“, каза в заключение Мая Манолова. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!