София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Маските на открито стават задължителни в Кюстендил

Мярката е с краен срок до 21 февруари
10 сЕвроком 290

Маските на открито стават задължителни в Кюстендил. Мярката е с краен срок до 21 февруари, а причината за налагането й е, че в града вече има повече от 300 заразени на 100 000 души. 

В големите магазини ще бъдат извършвани проверки и налагани глоби при неспазване на изискванията на Регионалния оперативен щаб. 

В момента под карантина в Кюстендил са 471 души, за последния месец в болница са били настанени 100 лица.

 „Искрено се надявам да успеем да спазим новите правила. Мярката е въведена само на територията на Община Кюстендил, а не на цялата област. Хора със съмнение за коронавирус ще могат да си правят бърз тест пред поликлиниките. Лекарите казват, че 70% от изследваните са положителни. За момента мислим, че мерките са достатъчни и няма да се налага прекратяване на учебните занятия”, заяви в ефира на Нова телевизия областният управител на Кюстендил Виктор Янев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!