София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Мая Манолова: Г-жо Нинова, под Ваше управление БСП вече не е социалната партия на България

Тя обвини вицепремиера в липса на мерки срещу инфлацията и некачествени социални мерки
25 сПолитика 750 Николай Парашкевов

Мая Манолова атакува словесно Корнелия Нинова чрез личния си профил във "Фейсбук".
 
Лидерът на "Изправи се, БГ!" нападна Нинова за това, че няма мерки срещу инфлацията, а изказаната по-рано през деня позиция на председателя на БСП за социална програма на правителството, не работи.
 
Ето позицията на Мая Манолова: 
 
"Г-жо Нинова, под Ваше управление БСП вече не е социалната партия на България. Доказателство за това са онези 700 000 души, които отказаха да ви се доверят за пореден път. Промяната, която Вие предлагате и разказхте в днешното си телевизионно участие, е капка в морето и не спира по никакъв начин прогресивното обедняване на българите", споделя Манолова.
 
"Бедни са над 2 млн. пенсионери, на които 5 години в опозиция обещавахте справедливо преизчисление на пенсиите им. Сега сте управлявящи и не просто не увеличихте пенсиите, а над 1 млн. възрастни получиха по-малки пенсии през януари. Бедни са и самостоятелните родители, които отглеждат половината от децата на България на прага на нищета и лишения. Може би не знаете, че бедни са вече и тези, които до скоро бяха част от средната класа. Защото си затварят бизнесите и освобождават работниците в невъзможност да платят сметките си за ток, суровини и газ. Бедни са и общините, вече в режим на тока, зарязани от държавата. Обедняват и земеделските производители, които започнаха да се дерегистрират, защото новата ви власт, след пенсионерите, реши да удари и тях, като им повишава осигуровките в условията на пандемия и още две кризи.
Къде са икономическите мерки срещу инфлацията на вашето министерство? 2 милиона домакинства имат затруднения да си платят сметките и да си купят достатъчно храна и по Вашето признание в БНТ днес, партията, която оглавявате, не успяла нищо да направи. Лесно е - намалете ДДС на сметките и храните например, или не искате?", попита Манолова.
 
"Нов социален проект не значи нов идеологически ляв или десен проект. Бедността в България отдавна не е идеология, нито е дясна или лява. Тя прогресира, дори в условията на т.нар. "промяна". Докато властта късогледо дели обедняването на ляво и дясно, всички заедно се тревожат от 300 % ръст на сметките си. И трупат гняв. От това, че парите им не остават за семействата им, а отиват в една несправелдлива държава. Колко националисти докара този гняв в сърцето на парламента, пребройте ги за последните години!", завърши тя.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!