София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Медиците във Велинград с колективна остаква

Според тях общинската болница не разполага с условия за лечение на коронавирус

Медиците във Велинград с колективна остаква

Според тях общинската болница не разполага с условия за лечение на коронавирус

18 мОбщество 789 Диана Йоцова


Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка. Те споменават, че стигат до това крайно решение заради постоянно променящите се инструкции на здравните власти  за работа с пациенти заразени с коронавирус.

Те все още продължават да лекуват пациентите си, но са категорични в искането си за среща с Националния оперативен щаб относно ситуацията в страната с COVID-19 и мерките за лечението на заразата.

Твърдят още, че болницата не разполага с нужните условия за лекуването на заболелите, но въпреки това те го правят.

В общинската болница се лекуват 7 души с коронавирус, а други петима са в изолатора със съмнение за наличието на заразата. 

"Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на пациенти с COVID-19", отбеляза Д-р Ванков от неврологичното отделение.

"Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване", каза още д-р Ванков.

По думите му болницата, която е построена пред 1953г. не отговаря на санитарно-хигиенните условия, за да се провежда едно такова сериозно лечение, каквото би трябвало да е това на заразен с  COVID-19.

"Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения", посочи той.