София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Министър Балтова пред световен автор: В Сапарева баня е най-горещият гейзер в Европа

Пред своя гост министър Балтова представи възможностите за туризъм в България

Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Патриша Шулц, американски писател и автор на световния бестселър „1000 места, които е добре да видите преди да умрете“. Книгата е преведена на десетки езици и са продадени милиони копия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Патриша Шулц пътува като журналист по цял свят повече от 25 години и публикува преживяванията си в различни списания за пътешествия и пътеводители. Целия си натрупан до момента опит тя влага в тази книга, чието написване й отнема 7 години.

Пред своя гост министър Балтова представи възможностите за туризъм в България като открои някои от най-интересните факти за България.

"Страната ни е много богата на минерални извори и предлага възможности за балнеолечение, заради което много посетители идват у нас", обясни министърът. 

"У нас е най-горещият гейзер в Европа - в Сапарева баня, който е 103 градуса и най-високият планински връх на Балканите - Мусала", разказа за климатолечението в България. 

Розовата долина е един от символите ни и затова нашето туристическо лого е роза, а от няколко години България е световен лидер по производство на лавандула. И още интересни факти, които министър Балтова сподели пред своя събеседник за културно-историческото ни наследство и опазването му, за най-старото златно находище в света, открито във Варна, за вкусната характерна местна кухня, както и че България предлага винен туризъм, като във всички краища на страната има условия за винопроизводство, а сортовете мавруд, широка мелнишка лоза и гъмза са много характерни за България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!