София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Мирчев: Големият проблем е вътрешният министър, от него зависи провеждането на изборите

,,Пеевски ни прати на избори''

17 дниПолитика 28 Марияна Стойчева

,,Определени кръгове не искаха по никакъв начин реформите да продължат. Това притесни Делян Пеевски - така той щеше да загуби влиянието си. Решението да отидем на избори беше на господин Пеевски, а не на преговорните екипи.''

Това заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Още преди две години бяхме казали, че по отношение на промените в Конституцията ще разговаряме с всички. Направихме това, което бяхме обещали и промените в Конституцията бяха приети", каза още той.

По думите му не може да има вот на недоверие и допълни, че това което трябва да се случи, е да има едно нормално правителство, което да проведе едни нормални избори.

"Даниел Митов работи доста добре, бяхме заедно с него в Украйна. Съставът на това правителство обаче не е работа на политически лидери, а е работа между премиера и президента. Големият проблем беше вътрешният министър – от него зависи провеждането на изборите", категоричен е той.

"Президентът отказа да назначи друг външен министър и да смени министърът на земеделието, но ако си спомняте той каза, че не може да се меси в това, а сега се оказа, че може.

Мирчев допълни, че президентът има влияние, но не иска да го прилага.