София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Митко Павлов: Маска в парка, в планината - да, но маска в чалготеката - не. Няма медицинска логика

Коментар във Фейсбук
6 мЕвроком 9815

Журналистът Димитър Павлов коментира във Фейсбук най-новото решение на здравния министър Костадин Ангелов да се върне като задължителна форма носенето на маски на открито.

Това се случи след заседание на експертните съвети и здравния министър проф. Костадин Ангелов във вторник. Мярката ще бъде в сила до края на ноември.

Нямам вече прилагателни... Нямам.. Маска в парка. Примерно. Когато съм сам. Маска на улицата. Маска в планината ))) но маска в ресторанта, в бара, в чалготеката, в която блицваме потните си тела и си повръщаме в скута - не. Вярно, трудно се шм**ка с маска в кенефа, да не говорим, че по-добре да си пиеш без маска, щот подлизва инак. Тук няма медицинска логика. Има друга, но медицинска аз не виждам, без да съм медик, разбира се. Но нека да го въведат, ние си го заслужаваме. Другия път когато медицински сестри стачкуват, да си го местим в другия крачол. А тва че за 30 години, само се точат кинти и реформи няма - ей го резултата. Лекарите са извън бг, а млад човек не вижда мотивация да работи като роб за 800 кинта. Е тва е ада, а не че няма да има легла или апарати за вентилация. Тех си ги има, но хора ги обслужват. Изказвам лично и непрофесионално мнение

Митко Павлов, журналист