София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

МОН: Над 700 молби са постъпили от родители, искащи децата им да се обучават онлайн

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас
1 мЕвроком 600

До момента са постъпили 704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас. Министерството на образованието и науката е създало организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители и семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние, съобщиха от ведомството.

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18,00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.