София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Мустафа Карадайъ провежда срещи в Хага и Брюксел (СНИМКИ)

Обиколка на председателя на ДПС

Днес започва тридневното посещение на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Хага и Брюксел. Първата работна среща на Мустафа Карадайъ беше с председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош. Двамата обсъдиха темата с европейската Зелена сделка и как фондът за възстановяване на ЕС може да стимулира инвестициите и реформите в България, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В Хага Карадайъ се срещна със семейството на Ханс ван Баален, който преди няколко месеца внезапно почина. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на президента на АЛДЕ. Председателят на ДПС подчерта, че Ханс ван Баален завинаги ще остане в сърцата на хората като истински приятел и либерал по душа.

„Либералната общност загуби един истински либерал, либерал по душа. В лицето на Ханс Движението за права и свободи винаги срещаше подкрепа и разбиране. Той беше не само наш партньор, но и наш приятел, както и голям приятел на България.“, допълни Карадайъ.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе работна среща и с Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, двамата разговаряха за нуждата от ускорено икономическо развитие и за бъдещето на България в еврозоната.

По-късно през деня Карадайъ се срещна с представители на Народната партия за свобода и демокрация (VVD) – Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD. Заедно обсъдиха политическата ситуация в България, бъдещето на Европа, както и продължаващото сътрудничество и партньорство между ДПС и VVD. В знак на признателност за продължаващото приятелство и подкрепа към ДПС, Карадайъ връчи подарък на представителите на VVD за министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте - сребърен стилизиран герб-изображение на Георги Победоносец. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с български граждани, живеещи в Хага. С българската общност бе обсъдена актуалната политическа обстановка в България, предстоящите избори през ноември и посоката, по която трябва да поеме страната след избирането на ново стабилно правителство.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!