София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мустафа Карадайъ: След ГЕРБ демокрацията е в упадък, а икономиката е в колапс

Той призова за съпричастие към избора на модел за бъдещето на България
1 мЕвроком 520

Когато ГЕРБ дойде на власт наследи 8 млрд. лева резерв. След един мандат остави 8 млрд. лева дълг. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация за началото пленарната сесия.

"След още два мандата кризите се задълбочават, междуинституционалната война разрушава държавността, демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, доверието в бизнес климата е тотално разрушено, напрежението в обществото расте. Като включим и COVID кризата трябва да подчертаем, че тя направи по-видимо истинското положение на нещата, особено в нереформираната здравна система", изтъкна той.

"ДПС ще продължава отговорно да изпълнява мисия за гарантиране на правата на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, за развитие на икономиката. ДПС отговорно ще представи своята програма пред своите избиратели и всички български граждани. Програма за ускорено, догонващо развитие на страната", категоричен бе председателят на ДПС.

"Ние от ДПС апелираме към всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България", каза Карадайъ.