София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Над 700 обекта са били проверени от пожарната по Коледа

Посетени са лечебни заведения, домове за настаняване и хосписи
1 чЕвроком 236

Повече от 700 обекта са проверили пожарникарите в страната покрай коледните празници. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са предприели превантивни действия за осигуряване на пожарната безопасност по време на коледните и новогодишни празници. Кампанията е традиционна и се провежда в цялата страна. Само за периода 22-26 декември пожарникарите са извършили проверки в 728 обекта – лечебни заведения, домове за настаняване, хосписи и други.

Акцентите при проверките са основно свързани със създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност и на условия за евакуация и пожарогасене, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации, състоянието на системите за гасене и известяване при пожар. Проведени са инструктажи за действията, които следва да бъдат предприети при евентуално възникване на инцидент. При проверките на територията на страната са констатирани 133 нарушения, за отстраняването на които са връчени 45 разпоредителни документа.