София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Намериха 90 000 недекларирани британски лири при проверки на „Дунав мост 2”

Парите са намерени в товарни автомобили
8 мКрими 959 Николай Трифонов

Митнически служители намериха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки в района на ГКПП „Дунав мост”-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 декември е проверен товарен автомобил. Водачът заявил, че превозва групажна стока от Великобритания за Ирак. При проверката обаче в чекмедже на хладилния шкаф митническите служители намират найлонов плик с английски лири в купюри от 10, 20 и 50. При изброяването им в присъствието на водача се установява, че сумата е в размер на 55 000 лири. За валутата водачът не притежава банков или друг разплащателен документ и заявява, че това са средства на неговата фамилия. Сумата обаче не е декларирана. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение на Валутния закон. За обезпечение на глобата по акта с разписка са задържани 1600 евро.

Два дни по-късно, на 17 декември, митнически служители спират друг влизащ в страната през ГКПП „Дунав мост-Видин” товарен автомобил. Водачът пътува от Великобритания за Турция и заявява, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка обаче митническите служители намират под пасажерската седалка черен найлонов плик с британски лири. При изброяване се установява, че сумата е 35 000 лири. И този водач обяснил, че това са средства на неговата фамилия, за които обаче не притежава банков или друг разплащателен документ и не ги е декларирал. Съставен е акт за установяване на административно нарушение на Валутния закон, като с разписка е задържана сумата от 3000 лв. за обезпечение на евентуални глоби.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!