София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Народният театър ще представи благотворителен концерт за медиците от първа линия

Концертът е вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата "Поздрави от мен боговете"
2 мКултура 218 Боян Марков

В сряда, на 23 декември, в Народния театър ще бъде представен благотворителен концерт в чест на всички медицински работници, които са на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавирус.

Концертът е вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата "Поздрави от мен боговете". Това сподели директорът на Народния театър Мариус Донкин. 

Спектакълът, чийто режисьор е актьорът Иван Юруков и който е част от новата кампания "Театърът ви аплодира", е озаглавен "Част от колекцията".

"Една вечер, в която искаме да дарим нещо, което сме направили. Това е спектакълът на наши колеги с музика, песни и стихове, и да го посветим на тези хора, които са на първа линия", коментира още Донкин.

"И на всяко място ще сложим по една книга, които да имаме усещането, че ще попият от тази енергия, ще получат особено благословение от тази вечер. Ще ги раздадем на всички тези хора, на които вие искате да благодарите, затова че са ни помагали в този период от време", допълни още директорът на Народния театър.