София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Невиждан гаф: Всеки може да редактира Плана за развитие на ГЕРБ

Документът е качен в платформата Google Drive
52 сОбщество 2724 Златина Петкова

Невиждан гаф се случи с документа на Плана за възстановяване и развитие, с който страната кандидатства за милиарди евро. 

Преди дни този план е качен, оказва се без защита, в публичното пространство в платформата Google Drive, в която абсолютно всеки може да редактира без последствия и филтър. За това сигнализират от Bird.bg.  Пръв ситуацията коментира в страницата си във Фейсбук новоизбраният депутат от коалицията “Демократична България” Иво Мирчев. Мирчев пише: 

“В резултат на този пропуск в тези официални файлове се е изляла качествено народната любов. Хората по категоричен начин са показали какво мислят за Борисов, Т. Дончев и компания. И сега, отново, г-н Дончев с приповдигнато самочувствие ще ни пита дали сме го чели или не сме, въпреки че той не може дори да създаде елементарно ниво на организация. И не е нужно да се чудим повече защо в главите герберски плува само стиропор, изолации, саниране и асфалт. ”

Малко преди от екипа на ГЕРБ да се усетят за липсата нелементарната защита, с която са започнати и учениците, но поразиите вече са налице. Документът е „нашарен“ от случайни хора, а имена на файлове са преименувани с иронична препратка към гафовете през годинте като „ходи пеша,бе“, „Джипко Бибитков“ и прочие цветущи фрази.  Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!