София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Незаконни боеприпаси в дома на мъж, наръгал бездомно куче

Лицето е задържано за 72 часа
10 сКрими 522 Златина Петкова

Прокуратурата задържа за срок до 72 часа мъжа, наръгал бездомно куче в столичния ж.к. "Надежда".

Извършителят на деянието, който е на 40 години, е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 08:30 ч. в гр. София, ж.к. "Надежда", пред денонощен магазин, е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил трайно увреждане, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Оттам допълват, че дъжът е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20.11.2020 г. в жилището на обвиняемия в ж.к. "Надежда", гр. София, са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети и оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На мъжа е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които са му повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.