София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

НФСБ с остра позиция срещу американския доклад: Роден от доноси, а не от реални наблюдения

"Българската държава не може да остане безучастна към този опит за намеса в политиката й"

ПП НФСБ реагира остро на американския критичен доклад за върховенството на закона и медийната свобода у нас. Партията на Валери Симеонов се противопостави на констатациите на документа, като посочи, че те са "дълбоко неверни и видимо тенденциозни". Ето какво пишат още от Национален фронт за спасение на България:

Не приемаме силово да се налагат чужди за нас и измислени „проблеми“. Този факт ни кара да мислим, че те са родени от доноси, а не от реални наблюдения и факти.

По „критиките“:

 1. Императивно се настоява България да признае съществуването на „македонско малцинство“.

  Остро възразяваме срещу това и заявяваме: Българският народ няма да предаде националната си памет и история, и няма да отстъпи по темата с Македония. По всички свои граници България граничи със свои сънародници.

 2. Силово те опитват да ни наложат джендъризма и гей-браковете – докладът отправя сериозни критики за това, че не се зачитат в достатъчна степен правата на ЛГБТИ.

  Категорични сме, че тези групи от хора имат права, каквито имат всички български граждани. И нищо повече. Ние сме против демонстрирането и афиширането на тяхната различна сексуална ориентация.

  Няма да допуснем въвеждането на чужди за християнската традиция и българска ценностна система норми. Още повече – наложени силово отвън.

 3. Докладът поставя акцент върху правата на ромите. Отново ще повторим – те имат същите права, каквито и останалите български граждани. В изследването на този проблем обаче авторите на доклада са пропуснали да анализират въпроса със задълженията на ромите като граждани и и най-вече – с необходимостта от интеграция на тази малцинствена група. За да не остане тя маргинализирана.

  С оглед пълния провал на САЩ в интеграцията на афроамериканците и мексиканците, не приемаме указания от провалени консултанти.

Българската държава не може да остане безучастна към този опит за намеса в политиката й.

Национален фронт за спасение на България настоява Министерство на външните работи да излезе с позиция по направените в доклада неверни констатации и да обяви виновните, въвели в заблуда Държавния департамент на САЩ!

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!