София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Никола Стоянов: Времената на криза са и времена на възможности

"Интересът към България е огромен"

1 мИкономика 248 Калоян Ненчев

"Времената на криза са и времена на възможности, точно по това работим в министерството. Очакваме сериозно развитие на инвестициите. Снощи се прибрах от Бавария, интересът е огромен. Именно заради ситуацията, заради проблемите с пандемията и войната в Украйна. Цялостното притеснение от енергийната криза в Европа", заяви в ефир служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

"На срещата знаеха за интерконекторът и състоянието на България. Компаниите търсят възможности да се приберат обратно в Европа и България е много интересна за тях. Очаквам до края на следващия месец да има нови инвестиции от 90-100 млн. евро. Спортен концерн иска да инвестират в технологичен център в България, който да обслужва целия им международен бизнес", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!