София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Николай Дренчев, „Възраждане“: Отношението ни към Русия не е по-различно от това към САЩ

Коментар във „Фейсбук“
5 сVox Populi 553

„Кутията на Пандора се изсипва в момента върху „Възраждане“ с целия арсенал, който пропагандната машина има в асортимента си“, каза Николай Дренчев. 
 
„От началото на май, когато най-после, с голямо закъснение социално-инженерните кукловоди най-накрая разбраха, че „Възраждане“ не е „вече видяно“, а е съвсем ново политическо явление, автентична реакция на народа срещу глобалистичната инвазия, започна пълномащабна пропагандна атака срещу партията и председателя ѝ“, заяви депутатът. 
 
По думите на народния представител от „Възраждане“ целият този арсенал, въпреки огромното разнообразие на медийни форми, е твърде скромен и се свежда до три направления. 
 
„Опростачване. Безспорната харизматичност на председателя на „Възраждане“ се затрупва с безброй безвкусни и пошли колажи и карикатури, та даже и пластични и сценични форми“, каза Дренчев. „Въпреки, че този похват е обида и за публиката, ниско придирчивата и ниско интелигентна част на населението подсъзнателно се лови на тази въдица“, смята той. 
 
„Финансово обосноваване. Тук трябва да се внуши, че хилядите сподвижници на „Възраждане“ са мотивирани финансово лично от Путин, и в организацията няма нищо безкористно, ценно и народополезно, а тя самата ще се разпадне мигом щом грантовете от Москва свършат. Тази теза също е обида за интелекта на зрителя/слушателя, но хората, които са се нагледали на реклами на американски фондации, спонсориращи български медийни и политически проекти, безкритично очакват да видят и обратното. Фактът, че „Възраждане“ има най-евтините кампании, всеки разход е документиран от Сметната палата, остава незабелязан, както и това, че във всяка кампания хиляди хора доброволно жертват времето си, силите си и собствените си средства – безкористно, в името на идеята, на каузата България“, заяви Дренчев. 
 
„Фалшифициране на целите. Програмата на „Възраждане“ е умерена, балансирана, с отчитане на всички реалности и внимание към всички групи на населението. Електоратът на „Възраждане“ не е етнически сегрегиран – в равна степен за „Възраждане“ гласуват всички етноси“, съобщи дипутатът. Той допчерта, че членовете на партията не се определят като „соцносталгици“.
 
„В документите на „Възраждане“ пише, че отношението ни към Русия не е по-различно от това към САЩ – и двете са велики сили, от които има какво да научим, а първото, което трябва да научим е как да браним собствените си съграждани и собствените си интереси. Ако вие сте чували нещо различно за целите и идеите на „Възраждане“ – значи сте попаднали на един от десетките преразкази на идеите, които ни обединяват. Тези преразкази обикновено са недобронамерени и преекспонират едно за сметка на друго. Смисълът е ясен – политиката е изкуство на мярата, на баланса, небалансираната политика – ако „Възраждане“ ще провежда такава – ще е вредна и опасна“, каза народният представител. 
 
Според него „глобалистите не разбират напълно българския народ, въпреки че много добре са измерили и поставили в своите оценъчни скали отделните народопсихологични параметри“. „Няма да им казвам къде и в какво бъркат. Факт е, че народът ни е оцелял през вековете, защото притежава особен вид мъдрост, заровена в земята ни и в гените ни, която само чрез социално-инженерни анализи не може да се проумее“, каза още Николай Дренчев. 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!