София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Николай Малинов подписа в Москва „Пътна карта“ с партията на Путин „Единна Русия“

Обсъдени са основните принципи и насоки за дългосрочно сътрудничество
11 мПолитика 3022 Мирослав Митков

Председателят на партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов подписа в Москва с Андрей Климов, заместник секретар на Генералния съвет на "Единна Русия", както и председател на комисията за международни дейности на партията, „Пътна карта“ за изготвяне на дългосрочен договор за сътрудничество между двете партии.

Година и половина след шумния му арест в първия от поредицата шпионски скандали у нас, насочени срещу Русия, Николай Малинов пътува свободно зад граница. Забраната му да напуска страната отпадна.

Николай Малинов и Андрей Климов са изразили както тревога за влошаването на българо – руските отношения, така и надежда, че в перспектива двата народа ще възстановят конструктивните и дружелюбни отношения между двете страни на взаимноизгодна основа. С тревога е било обсъдено и нарастването на военното напрежение в Черно море. 

Обсъдени са основните принципи и насоки за дългосрочно сътрудничество между „Възраждане на Отечеството“ и „Единна Русия“.

Малинов припомни,  че партия „Възраждане на Отечеството“ излезе с инициатива България да се превърне в Зона на мира и да откаже участие във военните  учения на НАТО „Defender“ (Защитник), предвидени за пролетта и лятото на 2021 г.

В хода на срещата страните са констатирали, че добрите отношения между България и Русия могат да бъдат съществено конкурентно предимство за икономическото, духовното и културното развитие на България, като страна членка на ЕС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!