София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нинова каза какво ще направи през първите 100 дни, ако спечели изборите (ВИДЕО)

Лидерът на БСП представя плана си за спешни и незабавни мерки, свързани с управлението

При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление на в първите 100 дни. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция преди края на предизборната кампания.

"Скъпи български граждани, епидемията COVID-19 ни изправи пред нови предизвикателства и предизвика здравна, икономическа и социални кризи. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се провалиха в управлението и в мерките за преодоляването им. Неободими са решителни действия за опазване здравето на хората, възстановяване на икономиката, гарантиране на работни места и доходи. Ние имаме решения. При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление в първите 100 дни, най-важните. Този план е направен с грижа за хората и е ориентиран в четири сектора. Тези, които за вас са най-важните в момента. Разбира се, ние ще изпълним всяка точка от нашата програма, но за първите 100 дни сме ориентирани към здравеопазване, социална политика, доходи и работни места, икономика и финанси и образование", изтъкна Корнелия Нинова.

"Този наш план предвижда спешни незабавни мерки, които сме готови да въведем веднага след спечелване на изборите и при управление и такива, които започваме веднага, но които ще продължат своя ефект докрая на годината", заяви още Нинова.

Още в първите 100 дни веднага при спечелване на избори въвеждаме данъчна ваканция за бизнеса и покриваме определен процент от обородния капитал", каза лидерът на БСП.

По думите й целта е да се помогне на българските производители, на родното производство, на икономиката, която трябва да помогне и да издърпаме държавата напред.

"Намаляване с 30 % на изискуемите документи за кандидатстване по програми за помощ. Изключителна е административната тежест върху фирмите, които не могат в този момент адекватно да реагират, както и съкращаване с 50 % на сроковите за изплащане на помощите от страна на държавата. Недопустимо е фирми, кандидатствали още миналата година за помощ и до ден днешен да чакат за нея. Така тя става абсолютно ненужна и неефективна. Служебно събиране на част от документите от самите държавни институции, а не губене на време на ресурси и усилия от страна на икономическите субекти. Отмяна на текстове в 42 подзаконови нормативни актове, наредби, постановления и методики, затрудняващи изключително много бизнес оборота в България", каза още Нинова.

По думите й БСП ще наложи мораториум върху застрояването на зелените площи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!