София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нинова: Йордан Цонев поиска да оттеглим мораториумa, защото има обществени поръчки и концесии

Тя подчерта, че пета година БСП декларира, че не иска да бъде част от това задкулисие
1 мПолитика 354 Мирослав Митков

В петък Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка.

"Уважаеми български граждани, това, което виждате в новия парламент, е старото задкулисие с нови лица. Чуйте аргументите. Онзи ден предложението на БСП за България" е било противоконституционно, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституция. Днес вече не е противоконституционно с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт и ще го подкрепят. Значи миналата седмица е противоконституционно, днес вече не е, защото се добавят още 7", каза още Нинова.

"Онзи ден пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор. В смисъл - "оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: "Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?". Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП", каза Нинова.

Нинова подчерта, че пета година БСП декларира, че не иска да бъде част от това задкулисие и пето година го доказва. "Доказваме го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, сами си ги обориха с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение. По думите й това ще се случи след като замина концесията на летище "София", след като за 2 седмици се е овладяла енергетиката, земеделието, а утре БСП ще изнесе как е овладяна културата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!