София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нинова за тежките убийства: Мъката няма партиен цвят

БСП се срещна с близките на жертви на тежки престъпления

Нинова за тежките убийства: Мъката няма партиен цвят

БСП се срещна с близките на жертви на тежки престъпления

8 месецаПолитика 3 Боряна Райчева


Категорично подкрепям близките на жертви на тежки престъпления. С нас са техните близки. В техния случаи е прилагано съкратено производство или предстоят процеси, както е случаят с Кристин от Сотиря. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Нинова коментира от името на БСП, че категорично ги подкрепя без никакви партийно-политически алтернативи или агресия. Тя обясни, че по покана на бабата на Кристин е била в техния дом. "Това, което видях, никога не се забравя и е страшно за държавата. Ние внесохме законопроект, в който казваме, че в тези случаи на тежки телесни повреди и убийства не трябва да се прилага споразумение, както и да се намалява присъдата от доживот на по-малка.

"Призовавам да не се делим на управляващи и опозиция, защото мъката, която изпитва семейството на Криси от Сотиря и много други хора няма партиен цвят. Като народен представител внесох законопроект, съгласно който при тежки телесни повреди, убийство и блудство да не се прилага съкратено съдебно производство и споразумения, а само доживотна присъда без право на замяна. Така беше до 2009 г. в българското наказателно право - искаме това да се върне. Познавайки хората, чиито семейства са пострадали от такива престъпления - знам, че те искат единствено справедливост и възмездие за такива ужасни престъпления", допълни лидерът на социалистите Корнелия Нинова.