София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОБРАТ: Йорданов се извини на Кирова, но от БиволЪ твърдят, че информацията е 100% проверена

Председателят на ПГ на ИТН коментира от парламентарната трибуна, че Кирова е съдружник на косовски наркобос
3 мПолитика 3885

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов се извини на Росица Кирова от ПГ на ГЕРБ, че е съдружник на косовски наркобос. Йорданов каза тези думи от парламентарната трибуна.

Йорданов за отцепничката на ИТН: ГЕРБ, Вие имате съдружник на косовски наркобос, честито!

Отцепничката от ИТН Росица Кирова към Тошко Йорданов: Надявам се да се видим в съда!

Тошко Йорданов излезе на трибуната и коментира, че се радва, че Кирова е в ГЕРБ, а не при тях, като според разследващите журналисти БиволЪ тя е съдружник на косовски наркобос.

Кирова излезе отново и коментира, че няма какво да отговори на човек, който "през живота си не е засъдил едно дърво". "Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй и им е забранено да говорят", допълни Кирова и каза, че ще се видят в съда.

В неделя Тошко Йорданов излезе с официална позиция на сайта на "Има такъв народ". "В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта “Бивол” за съдружник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам."

По-късно разследващият журналист от БиволЪ Атанас Чобанов написа, че това е 100% проверена информация. "Информацията, че Исмет Османи е сочен от германското и сръбското разузнаване като наркотрафикант е 100% проверена и публикувана от Wikileaks и от най-престижния проект за разследваща журналистика OCCRP. По-скоро не вярвайте на непроверени политици и на такива, които не умеят да проверяват информацията", написа той във Фейсбук.

"Тази информация е от секретен доклад на немското разузнаване и от публичен на сръбското. Официални източници. Има решение на съда в САЩ, който потвърждава, че изнесеното е достоверно", пише и Димитър Стоянов от БиволЪ.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!