София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Йорданов за отцепничката на ИТН: ГЕРБ, Вие имате съдружник на косовски наркобос, честито!

Росица Кирова от ГЕРБ-СДС излезе на парламентарната трибуна
3 дниПолитика 6873

Както подготвихте законопроекта за промените в Изборния кодекс, така можете да направите и за мажоритарния вот. Това каза отцепничката от "Има такъв народ" Росица Кирова, която в момента е в ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна.

"Не разбирам защо трябва да се води дебат, дали трябва да го има или", каза Кирова.

Тошко Йорданов излезе и отговори, че се радва, че Кирова е в ГЕРБ-СДС, а не при тях, като според разследващите журналисти БиволЪ тя е съдружник на косовски наркобос.

Кирова излезе отново и коментира, че няма какво да отговори на човек, който "през живота си не е засъдил едно дърво". "Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй и им е забранено да говорят", допълни Кирова.

На това изказване депутатите от "Има такъв народ" станаха и започнаха да ръкопляскат на Кирова.

Ето какво пише Биволъ:

Росица Кирова, която се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – “Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина. Дамата от Видин стана известна след като бившия вече премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на “Има такъв народ” за Видин, но след кадрите от джипката тя беше изключена от партията.

Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество “Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

С помощ от колегите от портала KRIK.rs, които имат достъп до съдебните документи и регистрите на населението в Сърбия потвърдиме по неоспорим начин, че  съдружникът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова, лицето описано в докладите на немските и сръбските служби и арестуваният в Косово Исмет Османи са едно и също лице, родено на 04.09.1962 г. в Югославия.

БРРД опита да се свърже за коментар с адвоката на Исмет Османи – Албан Арифи, но той не отговори на изпратените запитвания за коментар.

Народният представител Кирова: Не познавам такъв човек

В първия работен ден на 45-то народно събрание нашият репортер разговаря с Росица Кирова, която отрече да познава Исмет Османи.

– Нямам изобщо представам, за пръв път чувам от Вас. Не го познавам този човек.

– Но Вие сте съдружници, излизате в Търговския регистър.

– Аз имам много фирми и съдружния. Възможно е, ще проверя, само да ми кажете коя беше фирмата. Знам коя е Цитадела, имало е съдружник от чужбина.

Росица Кирова обеща да проучи случая и да го изясни на последваща среща с нашия репортер.

Документите от Търговския регистър обаче са категорични. Фирмата “Цитадела БГ” в момента е в ликвидация, като Кирова е прокурист. Тя е направила няколко опита да закрие фирмата, но формално това не се е случило, като съдиите по вписванията постановяват откази поради липсващи документи или такива с изтекъл срок. Последното вписване в Търговския регистър е от 2015 г. и от него се разбира, че Росица Кирова е връчила на съдружниците, включително и на Исмет Османи, покана за общо събрание, на което да бъде взето решение да се закрие фирмата.

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ТУК

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!