София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

ОФИЦИАЛНО: Още петима души влязоха в управлението на ББР

Двама от тях са одобрени и за изпълнителни директори
1 месецИкономика 12 Антоанета Начева

БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската банка за развитие. Това са Валентин Михов и Васил Щонов за членове на надзорния съвет и Цанко Арабаджиев, Крум Георгиев и Владимир Георгиев за членове на УС. Като Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са одобрени и за изпълнителни директори.

Решението на БНБ е от 11 юни и вече е вписано в регистъра. 

Преди дни министърът на икономиката Кирил Петков обясни, че поради това, че двама от членовете на надзорния съвет (Симеонов и Бурска) обжалват уволнението си, се търси ново решение, така че те да останат малцинство в борда на банката и да се приемат по-лесно промени. Идеята на министъра е надзорният съвет да стане от поне пет души.

Един от тях се предполага, че ще остане досегашният председател на надзора Стамен Янев, тъй като министър Петков не показа желание той да бъде сменен. Новият предложен управителен съвет може да се избере само с решение на надзорния съвет. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!