София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ОФИЦИАЛНО: "Възраждане" се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 2 април

На този етап в ЦИК са се регистрирали 7 партии и 1 коалиция

пропускане
10 чИзбори 711

"Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. Партията предостави 4182 подписа.

Съпредседателят на "Възраждане" Цончо Ганев заяви, че в новото Народно събрание ще подкрепят конкретни политики"

"Невлизане в еврозоната, това, за което ни принудиха в момента да отидем на референдум, имаме вече събрани повече от 250 000 подписа за свикване на референдум – това е първо и основно. Второ е спиране на изпращането на оръжие към Украйна, тъй като България става потенциална цел при разрастване на конфликта. Трето – премахване на американските бази в България. Това са основните три неща, за които по никакъв начин не може да се съгласим като добавим към тях безумието да дадем, тъй като в предишния парламент беше гласувано да се дадат 20 млрд. за нови два атомни реактора, това са политики, които поставяме на дневен ред и за да получи някой нашата подкрепа трябва да се съгласи с тях, тъй като те не са на "Възраждане", те са актуални теми, свързани с нашия живот в ежедневието ни".

По думите на Ганев санкциите "Магнитски" са унизителни за България:

"Показано бе, че нямаме право да имаме собствено правосъдие", заяви Цончо Ганев и добави, че санкционираните трябва да бъдат съдени, но от български съд, а не от друга държава.

На този етап в Централната избирателна комисия са се регистрирали 7 партии и 1 коалиция.