София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ОПОЗИЦИЯ НА ОПОЗИЦИЯТА: Отцепилият се от БСП Красимир Янков с нова партия

Независимият вече депутат обяви проекта си от трибуната на Народното събрание
9 сЕвроком 873

Българска прогресивна линия ще се казва новият политически проект, създаден от депутата Красимир Янков, след като напусна ПГ на БСП и партията.

Независимият вече депутат обяви проекта си от трибуната на Народното събрание в началото на политическия сезон.

Позициите, които отстоявахме са последователно следване на политическата линия, за която всеки от нас е получил подкрепа за мандат. Именно следвайки принципите си напуснахме ПГ "БСП за България" за да останем социалисти. За всички последващи действия получаваме подкрепа от все повече хора желаещи промяна.

Време е за равносметка и набелязване на неотложните задачи, заяви Красимир Янков. Той припомни противопоставянето в парламента, което се пренесло и на улицата. Проблемите на хората станали много и неотложни. Контролът върху мерките на кабинета били слаби, по мнението му. Янков иска специална комисия за контрол на средствата за възстановяване и развитие от ЕС. Средствата от ЕС не трябвало да попаднат в нечии частни джобове. Затова, по мнението му, е важна ролята на българския парламент.

Янков е против въвеждането на изборни практики, които не са традиционни за страната и не са част от европейските практики. Независимите депутати ще представят своите изброени правила. Изборните правила не трябва да дават предимство на никоя формация, по думите на народния представител. Красимир Янков настоя да се осигури възможност на сънародниците ни зад граница да гласуват. Той призова президентът Румен Радев да определи датата възможно най-отдалечена от днешната кризисна ситуация. Белгийският популизъм отново взема връх, недоволен е Красимир Янков. Осигуряването на кворума от задължение на депутатите се превърнало в средство за политически натиск.

Припомняме, че на 29 септември 2020 г. червени депутати напускат парламентарната група на БСП. Сред тях са Красимир Янков и Валери Жаблянов. Другите са Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев.