София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Организаторите на Australian Open уверени, че ще има турнир

Турнирът от Големия шлем ще стартира по програма в понеделник
49 сСпортни 374 Боян Марков

"Ние сме абсолютно уверени в това, което правим и вървим напред към големия турнир. Започваме в понеделник". Това заяви директорът на Australian Open Крейг Тили.

"Заради непредвидената ситуация със заразения работник в хотела на тенисистите жребият се мести от днес за петък", допълни още директорът. 

Тили увери, че турнирът ще се проведе и ще стартира по програма, въпреки непредвидената ситуация с изолация на хотел с тенисисти в Мелбърн.

Мярката се наложи да бъде предприета поради положителния тест за COVID-19 на служител в хотела. Това бе и причина в четвъртък, на 4 февруари, всички състезатели да бъдат изолирани и мачовете от подгряващите турнири да бъдат отменени.

Организаторите изразиха своята надежда, че в рамките на днешния ден ще бъдат направени тестове на всички спортисти и мачовете ще продължат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!