София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Остава забраната на Бобоков да напуска страната

Според съда има опасност, ако замине за чужбина, да се укрие
5 сПравосъдие 222 Златина Петкова

Специализираният наказателен съд отказа да отмени забраната на подсъдимия Пламен Бобоков да пътува в чужбина. Бизнесменът, който е с три повдигнати обвинения, поиска ограничителната му мярка за напускане на страната да бъде отменена, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави.

Магистратите прецениха, че отпадането на забраната  би довело до риск Бобоков да се укрие от правосъдието. Същото е становището и на прокуратурата, която определи мярката като необходима.

Съдът все пак разреши еднократно  кратко пътуване на подсъдимия до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. Адвокатите на Бобоков обаче твърдят, че  и това пътуване не може да бъде осъществено заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението. 

Самият Бобоков беше категоричен, че няма никакви намерения да се укрива. В съдебната зала той подчерта, че в България има семейство с три деца, възрастни родители и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

Припомняме, че спрямо Пламен Бобоков са повдигнати обвинения за търговия с влияние, а също и  с нерегламентирани отпадъци, както и такива за държане без регистрация на археологически обекти.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!