София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Оставиха в ареста Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Съдът не уважи искането на обвиняемия да бъде пуснат от ареста
пропускане

Оставиха в ареста Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Съдът не уважи искането на обвиняемия да бъде пуснат от ареста

10 чПравосъдие 1879 Златина Петкова


Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия Кристиан Николов за изменение на мярката му за неотклонение. Мъжът причини смъртоносната катастрофа, в която беше убит журналистът Милен Цветков.
 
Николов искаше да бъде пуснат от ареста, защото нямало опасност да се укрие. Адвокатът му го защити с мотивите, че няма опасност той да се укрие.

Адвокатът на Николов коментира, че срокът за задържане не бива да надвишава два месеца, които изтекоха на 19.06.2020г. "Николов многократно искал да помогне на разследващите, а последната му молба да участва в разследването и разглеждането на мярката за неотклонение".

"Кристиан не е на лице да извърши следващото престъпление. Той не е наркозависим. Нито в колата която е управлявал, ното в дома му са намерени наркотици, както и средства за употреба на такива. Той е добър студент и като е в сесия само учи", казва адвокатът му.

Въпреки това прокуратурата коментира, че в стаята на Николов е намерен кокаин. Има свидетели които потвърждават, че и друг път е употребявал наркотични вещества.

Прокуратурата коментира, че е категорично доказано, че той е управлявал автомобилът, който е бил в техническа изправност. Движел се е с 98-99 км в час 17 метра преди удара, като няма никакъв спирачен път, нито намаляване на скоростта при наближаване на кръстовището.

Управляващият е съзнавал правилата за движение и въпреки това се е движил с почти два пъти над допустимата скорост.