София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Шефът на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск

По-рано стана известно, че Стоян Беличев взима над 10 000 лева заплата
3 мПолитика 2461 Ивана Иванова

Изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск. Това коментира министърът на регионалното развитие Виолета Комитова на брифинг пред медиите.

Регионалният министър Виолета Комитова се е срещала с бившия изпълнителен директор на АПИ Георги Терзийски. Там те са обсъдили авансовите плащания, като Терзийски и е отговорил, че чрез тях се пестят пари.

Шефът на "Автомагистрали", считана за "гара разпределителна", взима над 10 000 лв. заплата

"Натъкнахме се на следния парадокс. 182 млн. лева се дадени на 25 фирми от "Автомагистрали" ЕАД, а дейностите, които тетрябва да изпълнят са останали в далечното бъдеще. Това е по групата обекти, наречени свлачища и срутища и укрепване на пътни платна", каза още регионалният министър Виолета Комитова на брифинг.

Комисия, свикана от Комитова, е съставила проверката и е работила само по документи, които "Автомагистрали" е предоставила. "Всички сте наясно на колко много места ние трябва да работим върху свлачища и срутища и укрепване на пътни платна. Извикахме на среща всички фирми, които са получили пари от дружеството, но нито една не се яви и нямам впечатления", обясни още тя.

На въпрос дали и директорът на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев ще бъде уволнен, Комитова каза, че това ще се реши след среща с него, а в момента Беличев е в отпуск.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!