София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Откриха нов тренировъчен център за реакция при наводнения

Йорданка Фандъкова и Емил Димитров бяха гости на откриването
пропускане

Откриха нов тренировъчен център за реакция при наводнения

Йорданка Фандъкова и Емил Димитров бяха гости на откриването

6 чОбщество 284 Боян Марков


Официална церемония по откриването на нов тренировъчен полигон за реакция при наводнения в София се състоя до сградата на Гражданска дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Част от важните гости, които присъстваха на събитието бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на Околната среда и водите Емил Димитров и директорът на Пожарна безопасност Главен комисар Николай Николов.

"Радвам се, че София е първият град, в който се открива този център. Тук живеят и работят по-голямата част от българите, така че основната ни грижа е да спазваме живота и здравето на хората. Най-голямо значение има добрата координация.", заяви Фандъкова.

Тя поздрави дирекцията с реализацията на новия проект. Фандъкова е на мнение, че това ще помогне за по-голяма информираност, както и за подготовката на хората за спасяване на човешки живот.

"Това е център, през който ще трябва да преминат 90 хиляди души, от които 72 хиляди деца. Идеята е освен на теория, и на практика да ги подготвим какво трябва да се прави.", заяви комисар Николов.

Той сподели, че освен в София тренировъчни центрове ще има в още градове от страната – Пазарджик, Бургас, Шумен, Габрово и Враца. Николов обясни, че те са на различен етап, като центровете в Пазарджик и Бургас съвсем скоро ще бъдат открити.