София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Отложиха делото срещу Миню Стайков

Отсъстваха вещите лица, изготвили медицинската експертиза

17:51 ч. 21.05.2019 г.Правосъдие 17

Делото срещу алкохолния бос Миню Стайков за пореден път беше отложено. Причина е отсъствието от съдебната зала на трима от общо четиримата вещи лица от "Пирогов", извършили медицинска експертиза. Всички те се оказаха заети с операции или провеждане на държавни изпити.
 
Още преди началото на заседанието защитата на Стайков заяви, че има сериозни забележки към заключението на лекарите.
 
"Експертизата е направена абсолютно през пръсти. Първите три страници са отделени само на титлите на участвалите. Ще чуете в залата. Просто толкова ниско качествена експертиза аз не съм срещал.", обясни адвокатът на Стайков
 
До прочитане на самата експертиза така и не се стигна, тъй като защитата държеше да зададе въпросите си на вещите лица, които отсъстваха.
 
Преди това, в началото на деня, от прокуратурата разпространиха съобщение, че в килията на обявилия вече от седмица гладна стачка Стайков са открити хранителни продукти и непозволени лекарства.
 
"Според мен се опитват да представят нашия клиент, че симулира заболявания си, но това не отговаря на истината, защото очевидно не е в инвалидна количка, защото обича да се движи седнал. Просто той няма достатъчно сили да води нормален живот.", обясни защитникът.