София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Отпада задължителното носене на маски на открито в Бургас

От 5 април детските градини на територията на общината ще бъдат отворени
45 мЗдраве 348

Общинският кризисен щаб за борба с Covid-19 взе решение от 1 април да отпадне задължителното носене на маски на открито в Бургас.

Поради усложнената епидемична обстановка в града обаче ще продължи да има някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването за разхлабване на противоепидемичните мерки. 

Пенсионерските клубове остават затворени за посещение, а в дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

От 5 април всички детски градини на територията на общината ще бъдат отворени. Общинският щаб обаче препоръча родителите, които могат да осигурят грижи за децата си в домашни условия, да го направят, за да се ограничат контактите и струпванията на много хора.

Към настоящия момент натоварването на Спешна помощ в Бургас е голямо, но все още има свободна леглова база в медицинските заведения. При евентуално увеличаване броя на заболелите от коронавирус РЗИ - Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриване на допълнителен брой легла в болниците в бургаска област.

Медиците все пак призовават хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да няма излишно натоварване на свободния ресурс от спешни екипи. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!