София 10 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 13 °C
Варна 14 °C
Бургас 17 °C
Начало Новини Предавания На живо

Отварят дарителска сметка за гаранцията на Костадин Костадинов - той няма възможност да я плати

Николай Дренчев: Това е крайно недемократично

Отварят дарителска сметка за гаранцията на Костадин Костадинов - той няма възможност да я плати

Николай Дренчев: Това е крайно недемократично

2 месецаПолитика 37 Боряна Райчева


Организационният секретар на партия "Възраждане" Николай Дренчев даде първи коментар в предаването "Делници" по телевизия "Евроком" във връзка със задържането на лидера на политическата група Костадин Костадинов. 

Тези 20 хиляди лева трябва да бъдат внесени в рамките на 2 седмици. Става дума за изказано мнение, което Костадинов е направил като лидер на политическа партия. Той изразява своята позиция вечерта в деня, когато е обявено извънредното положение. Това е крайно недемократично, категоричен е Дренчев. 

Той допълни, че исканите 20 хиляди лева са прекомерна сума за Костадин Костадинов, той няма как да ги събере, заяви секретарят на "Възраждане" . Ще направим дарителска сметка, за да съберем гаранцията на лидера на нашата партия, информира още той. 

Дренчев припомни и изказването, заради което Костадин Костадинов е задържан.

Неговите думи са, че мерките, които Щабът предприема, са прекалени, противоположни на обвиненията, че всявал паника. 

От хаотичните действия на Щаба ще последва икономически колапс. Ние ще се събудим много по-бедни, по-гладни. Смъртните случаи от коронавирус са далеч по-малко от смъртните случаи по други причини - глад, трудова дисциплина. Тръгваме по една пътека, която ще доведе до много по-сериозни последици. 

Де факто правителството се опитва да затвори устата на хора, които го критикуват. Да, има мерки, но относно тяхната обективност, относно цената, която трябва да се плати, това мнение трябва да бъде чуто, категоричен е Николай Дренчев. 

Припомняме, че водещият на "Делници" Николай Колев също получи призовка за разпит заради свое предаване, в което участие е взел лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Водещият на "Делници" Николай Колев на разпит заради свое предаване

 

Предстои да станат ясни повече подробности около случая. От МВР увериха, че срещу водещия на следобедния блок по "Евроком" няма повдигнати обвинения, а призовката му е просто част от процедурата. 

Николай Колев отказа коментар.