София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Отварят триажния кабинет в Дупница

Там ще бъдат преглеждани само пациенти със симптоми на COVID
9 сЗдраве 133 Златина Петкова

Триажният кабинет в Дупница, който беше анонсиран преди дни, вече е напълно готов и обзаведен и още тази вечер отваря врати.

Там ще бъдат преглеждани само пациенти със симптоми на COVID, след което ще получават насоки за последващи действия. На място ще се правят бързи тестове.

Съобщава се още, че кабинетът ще работи денонощно и в почивните дни. При необходимост, Община Дупница има готовност да подсигури и частна линейка.

На партера на общинската болница в сградата на бившата "Военна" ще има денонощен неотложен детски кабинет. До 15 ноември няма да се приемат пациенти в детско отделение на общинската болница. Те ще бъдат насочвани към частната болница, където поемат и хирургия.

Информацията към момента сочи, че общинската болница в Дупница разполага вече с 35 легла за хоспитализиране на хора с COVID-19 и има готовност да се разкрият още 11.

Частната болница в града пък е с 25 легла и с готовност за още толкова при нужда. В държавната болница в момента има 22-ма пациенти с COVID-19. Настанени за лечение са и 7 сестри, 4-ма лекари и 2 санитарки, заразени с коронавирус.