София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Партията на Цветанов със СИГНАЛ: Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 в Сандански

Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани
19 чЕвроком 1480

Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се провежда в община Сандански, за което бе сигнализирано на Републиканци за България, информират от политическата група. 

Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб, считат "Републиканците" 

Сред ваксинираните е председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните.

Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт вакцинацията или е част от поредно нарушение – не е ясно.

"Евроком" потърси и Яне Янев, който е председател на РЗС (Ред, законност и справедливост) и общински съветник в Сандански. По думите на Янев единствените общински съветници, които не са се ваксинирали са тези от неговата партия.

Предвидено е да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и  местни организации.

ПП „Републиканци за България“ пита:

  1. Дали това ваксиниране е съгласувано с Националния оперативен щаб?;
  2. Докога ще се злоупотребява със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия, които имат право на ваксинация във Фаза III (служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за
    обществения живот дейности), за да се ваксинират и да не изчакат надлежния ред, след като премине ваксинацията от Фаза I, която включва: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична
    помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина,
    фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал) и Фаза II (потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки)?
  3. Дали министър-председателят Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и представителите на НОЩ са запознати със случващото се на територията на община Сандански и какви действия ще предприемат?