София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Патриарх Неофит с поздравление за празника

Днес техните пречисти образи са отново пред нас
36 сОбщество 227

Патриарх Неофит отправи обръщение за църковния празник на Светите мъченици - София, Вяра, Надежда и Любов, съобщиха от Българската патриаршия.

"Светъл и празничен е днешният ден на тържество на нашата вяра, в който си спомняме славните и добропобедни Христови невести София, Вяра, Надежда и Любов, и молитвено призоваваме тяхното небесно застъпничество за нас и скъпия ни град. Днес техните пречисти образи са отново пред нас, за да ни напомнят още веднъж в какво се състои нашата спасителна православна християнска вяра и на какво трябва да е готов всеки от нас, които живеем и се спасяваме в Христовата Църква. Да ни припомнят къде трябва да бъдат сърцата ни, къде да събираме нашите истински съкровища и къде е нашата обща небесна Родина. И, като ни наставят във всяка истина на нашата вяра - със своето дивно и славно мъченичество да ни утвърдят в изповядването на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, и във всекидневния ни християнски живот и подвиг", казва патриарх Неофит.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!