София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Песков: Действията на полиция по време на протеста в подкрепа на Навални за оправдани

Кремъл е обезпокоен от неразрешени действия
пропускане
6 чПолитика 252 Мирослав Митков

Кремъл е обезпокоен от неразрешени действия, каза прес-псекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери в сряда. Строгите полицейски действия за потискане на подобни действия са оправдани, каза той, цитиран от TACC.

"Като цяло провеждането на неразрешени действия поражда безпокойство и потвърждава обосновката на строги полицейски действия в рамките на закона", каза той.

Коментирайки блокирането на определени улици от силите за сигурност в столицата в дните на неразрешени действия на 23 и 31 януари, както и на 2 февруари, Песков заяви, че правоприлагащите органи не са длъжни да координират решенията за отцепване в центъра на Москва с Кремъл, техните действия позволяват "да се избегнат някои по-лоши последици. ...

"Това не е необходимо да се съгласува с Кремъл. В този случай правоохранителните органи изпълняват функциите си, за да осигурят обществения ред и безопасността на гражданите", отбеляза той. „През последните няколко дни многократно се сблъскваме с директни призиви за неразрешени действия. Вземат се мерки, за да се гарантира, че тези призиви не водят до някои провокативни последици. Тези мерки са ефективни, те позволяват да се избегнат по-лоши последици. "

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!