София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Петима министри ще участват в парламентарния контрол

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще отговаря на въпроси
4 мЕвроком 114

Петима министри ще участват в петъчния парламентарен контрол.

Вицепремиерът Марияна Николова ще трябва да отговаря на три депутатски въпроса, свързани със заплатите в Министерството на околната среда и водите, с финансовото подпомагане на туроператорите и туристическите агенти и с разходите на Министерството на туризма.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще да даде информация за опасността от воден режим в някои населени места, както и за необходимостта от инвестиции в инфраструктурата във ВиК сектора. Към нея има и питане свързано с реформата в политиката за пътните такси. Пред парламента Петя Аврамова ще отчете и резултатите от въведената ТОЛ-система в страната.

Следват въпроси към здравния министър Костадин Ангелов. Първият е свързан със Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести в Сливен. Второто питане към Костадин Ангелов пък е за двете национални програми – за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции и за превенция и контрол на туберкулозата България.

Екоминистърът Емил Димитров пък ще даде информация за атмосферния въздух в Стара Загора и София.

Последният участник в парламентарния контрол е министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя ще уведоми депутатите за развитието на енергетиката в България.
.